Meclis ’in yoğun gündemi, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ’nin başkanlığında açılış ve yoklama ile başladı. Geçirdiği trafik kazası sonrasında katıldığı ilk birleşim olan toplantıda açılış konuşması yapan Selvi, “Meclisimizin her köşesine damga vuran hizmetlerimizi yaptığımız incelemelerde görüyoruz. Yine böyle bir çalışma için Taşkent ’ten dönerken geçirdiğimiz kaza sonrasında bizleri yalnız bırakmayan başta Sayın Valimiz Aydın Nezih Doğan olmak üzere, diğer değerli protokol üyelerimize, muhtarlarımıza, siyasi partilerimizin temsilcilerine, sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, personelimize, tedavimiz sırasında bizimle ilgilenen hastane çalışanlarına teşekkür ederim. Allah hiç kimseye bir daha böyle hadiseler yaşatmasın” dedi.
Selvi ’nin konuşmasından sonra Konya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, 2012 bütçesinin altyapısını oluşturan Stratejik Plan ve Performans Planını okudu. Kaçmaz, ilk olarak üst yönetici Vali Aydın Nezih Doğan ’ın Performans Planını aktardıktan sonra Konya İl Özel İdaresi ’nin 2012 Yılı Performans Planı ’nın detayları hakkında üyeleri bilgilendirdi.
Kaçmaz, performans planı ve yatırımlara ayrılan ödenekleri şöyle özetledi:
“Faaliyet alanlarında bugüne kadar yaptığı yatırım ve çalışmalarla vatandaşlardan takdir ve teşekkür alan Konya İl Özel İdaresi, Konya İl Genel Meclisi ’nin aldığı kararlar doğrultusunda yaptığı yatırımlarına 2012 yılında da artan ivmesiyle devam edecektir. Yatırım programındaki önemli kalemlerden bazılarına ayrılan paylar ise çevre düzeni planına 210 bin, kültür ve tabiat varlıklarını koruma programlarına 1 milyon 798 bin, yol ve ulaşıma 1 milyon 626 bin, yollarda 1 ve 2. kat asfaltlama, stabilize kaplama, tesviye, bakım ve kilitli taş çalışmalarına 37 milyon 206 bin, karla mücadele, yollardaki asfalt çalışması ile trafik işaret ve levhalarına 6 milyon 18 bin 500, içme suyu, yeni kaynak suyu araştırmaları ve atık su tesislerine 6 milyon 34 bin, okulların bakım ve onarımı ile yeni okul binası yapım işlerine 24 milyon 283 bin, sağlık hizmetlerine 2 milyon 689 bin, spor ve semt sahalarının yapımı, bakım ve onarımına 2 milyon 754 bin, Konya ’nın tarihe mal olmuş şahsiyetleri ile ilgili festival, konser, panel, sempozyum gibi çalışmaları teşvik çalışmalarına 20 bin, ilki 2011 yılında başlayan mikro kredi için 400 bin, personel eğitimi, AR-GE çalışmaları, yurtdışı ve yurt içi gezi ve incelemelerine 262 bin 500, organik tarım ve diğer tarım ürünlerini teşvik amacıyla 2 milyon, tarımsal sulama sistemlerini geliştirme ve uygulama, tarımda teknolojinin kullanımını artırma, tarım arazilerinin etkin kullanımına 2 milyon 62 bin TL olarak öngörülmüştür.”
Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış!
Diğer haberler